Automaat reparatie

Wanneer de automaatbak:

  • gereinigd en gespoeld is
  • gevuld is met de juiste olie en toevoegingen na de reiniging
  • de adaptie van de automaatcomputer op de nieuwe olie gedaan is
  • software updates op de computer allemaal uitgevoerd zijn
  • de auto geen andere electronische of mechanische defecten meer heeft
  • het olie nivo correct is bij de voorgeschreven peiltemperatuur en de automaat schakelt nog steeds niet goed door een of meerdere  versnellingen.
  • of er zijn nog resonanties of vertragingen tijdens het schakelen, dan is de automaatbak waarschijnlijk defect.
  • of het electronische brein, of de koppelomvormer of de versnellingsbak, of meerdere tegelijk van deze drie. 

De toegevoegde waarde van het werk van VarioClean ligt hem vooral in het controleren van  hethele process dat leidt tot de juiste beslissing van wat nu te doen als de automaat nog niet goed schakelt.Wij overleggen met u de waarschijnlijkheden en kansen en kosten van de beslissing welk deel van de automaat nu te repareren of  te reviseren, afhankelijk van uw budget, en eisen aan de auto voor de toekomst.

 Automaatbak 1    Automaatbak 2

 

Automaatbak     Automaatbak 3

Aan de electronische breinen van de auto doen wij ook deelreparaties om zo zelfs vervanging van deze onderdelen te voorkomen en zo ook nog enige honderden euros voor de klanten uit te sparen.

Ook zorgen wij ervoor dat als de breinen vervangen moeten worden geen imitatie nieuw, of bijna, maar niet helemaal goede, goedkopere breinen worden gemonteeerd. In sommige gevallen worden alleen de electomagnetische kleppen (solenoids) vervangen.Maar meestal zijn de gangen in de huizen van de breinen ingesleten en moeten de breinen in het geheel worden vervangen.

De solenoids regelen de hydraulische druk in de nieuwere versnellingsbakken met hoge frequentie en slijten zo de huizen al vaak bij 150.000km behoorlijk uit zodat de druk in de automaatbak niet meer goed geregeld wordt en daarna de bak zelf zeer snel op de koppelingen en de lagers verder slijt. Op tijd het brein vervangen bij ruwer schakelen van de bak is dus essentieel om de automaatbak zelf nog een langere levensduur te geven. Een versleten brein EET dus snel de rest van de bak op.

 

Automaatbak 4   Automaatbak 5 Metonze speciale inleerapparatuur, die niet bij de merkdealer voorhanden is, zorgenwij ookvoor de optimale adaptie van uw gstand van de auto rekening houdend met de bestaande mechani